CONTACT

Sloop Concurrent

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem

Tel: 06-40125121

btw: NL859818275B01
kvk: 74231286

bouwgarant keurmerk
  • Betrouwbaar
  • Erkend
  • Voordelig

Wilt u een draagmuur verwijderen? Sloop-Concurrent helpt u graag!

Heeft u net een nieuwe woning gekocht waarbij u een open keuken wilt creëren? Of wilt u uw huidige keuken, woonkamer of slaapkamer vergroten? Maar zit daarbij een draagmuur in de weg? Dan helpt Sloop-Concurrent u graag met het verwijderen of gedeeltelijk verwijderen van deze muur. Sloop-Concurrent is een sloopbedrijf welke al ruim 27 jaar ervaring heeft met het slopen en demonteren van draagmuren. Sloop-Concurrent gaat geen sloopproject uit de weg en gaat graag iedere uitdaging aan. Naast de ruime ervaring vinden wij vakmanschap en het gebruik van professionele materialen erg belangrijk. Ook bezit Sloop-Concurrent alle certificeringen welke nodig zijn om zichzelf een professioneel sloopbedrijf te mogen noemen.

Wat is eigenlijk een draagmuur?

Het woord draagmuur zegt het eigenlijk al, een draagmuur is een muur welke een dragende functie heeft op het geraamte van uw huis. Mocht u een draagmuur verwijderen en zorgt u daarbij niet voor een stellage welke het geraamte draagt, dan is de mogelijkheid dat uw huis voor een gedeelte instort een groot gevaar. Niet alle muren in uw huis zijn een draagmuur, dit komt omdat deze wanden soms achteraf geplaatst worden en deze wanden kunt u daarom ook zonder al te veel moeite slopen. Twijfelt u teveel en wilt u uw muur toch door een specialist laten controleren? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze professionals van Sloop-Concurrent.

Hoe herkent u een draagmuur?

Het herkennen van een draagmuur kunt u op verschillende manieren uitzoeken. Zo is de beste en meest betrouwbare manier om de bouwtekeningen van uw woning te bekijken. Zo kunt u doormiddel van de arceringen welke gemaakt zijn in de bouwtekening goed zien of het een muur of een draagmuur is. Ook vanuit het blote oog kunt u veel ontdekken. Als uw huis uit meerdere verdiepingen bestaat en de muur zit van boven naar beneden op dezelfde plek dan heeft u ook te maken met een draagmuur. Zo is een buitengevel meestal een draagmuur, de muur tussen keuken en de woonkamer en de muur tussen twee woningen zijn in vele gevallen een draagmuur. Daarnaast als u een oud huis bezit waarbij de balken nog zichtbaar zijn, kunt u ook in vele gevallen de draagmuur herkennen. Bij moderne huizen zijn de balken meestal weggewerkt achter het pleisterwerk waardoor u niet kunt zien of het een draagmuur is of niet. In dat geval kunt u altijd nog kloppen op de muur, als het massief klinkt is het in vele gevallen ook onderdeel van een draagmuur. Wilt u toch uw muren laten inspecteren door een professional? Sloop-Concurrent helpt u graag met het uitzoeken van uw draagmuren. Klik hier voor onze contactgegevens.

Muur slopen?

Blijkt het een gewone muur te zijn, dan kunt u in de meeste gevallen zelf de muur  slopen. Dit kunt u doen doormiddel van een breekhamer. Begin met slopen van de muur bovenin de hoek. Zo komt de muur langzaam los te staan en kunt u de muur zo langzaam aan helemaal slopen. Kijk wel uit bij het verwijderen van uw muur aan de aanliggende wand(en) of plafond. U beschadigd namelijk snel met uw breekhamer de aanliggende wand(en) of plafond, gebruik daarom bij precisie werk een kleine vuist of hamer. Mocht u toch hulp nodig hebben van een professional, neem dan gerust contact op met Sloop-Concurrent.

 

Heb ik een omgevingsvergunning nodig bij het verwijderen van een draagmuur?

Uiteindelijk is er vastgesteld dat u een draagmuur wilt laten verwijderen in uw woning. Het betekent niet dat u gelijk kunt beginnen met het slopen van deze muur. Voordat u uw draagmuur kunt verwijderen moet u eerst uitzoeken of u in het bezit moet zijn van een omgevingsvergunning. Deze vergunning verschilt per gemeente, dit kunt u via de website van omgevingsloket uitzoeken. Als het blijkt dat u verplicht bent om een omgevingsvergunning te moeten aanvragen voor het verwijderen van uw draagmuur, dan bent u ook verplicht om een constructieberekening te laten maken. Deze constructieberekening is erg belangrijk om de kwaliteit van uw woning te waarborgen. Zo wordt er gekeken hoeveel belasting de fundering en de wanden aankunnen. Er wordt door een constructeur een bouwtekening gemaakt om te bereken hoeveel belasting op de dragende onderdelen van uw woning komt te staan. Zo kan er tijdens deze berekening gekeken worden naar fundering, wanden, daken, muren en balken. Zodra de constructieberekening volledig is uitgewerkt in een bouwtekening kunt u de omgevingsvergunning aanvragen. Heeft u nog vragen met betrekking tot het aanvragen van een omgevingsvergunning? Sloop-Concurrent helpt u graag!

Steunmuur tijdens het verwijderen van uw draagmuur

Zodra u de draagmuur laat verwijderen moet deze muur wel worden opgevangen door een kolom of een stalen balk. Deze constructie is van te voren vastgelegd in de constructieberekening. Dit is nodig zodat het voorkomt dat uw woning instort en dat alles intact blijft. Tijdens het verwijderen van de draagmuur maakt Sloop-Concurrent  gebruik van stutpalen. Zo wordt het hele gewicht opgevangen zodat na het verwijderen van de draagmuur zorgeloos de nieuwe constructie gemaakt kan worden.

Wilt u gedeeltelijk een draagmuur verwijderen?

In sommige gevallen wilt u een draagmuur maar gedeeltelijk slopen. Dit kan zijn omdat u bijvoorbeeld een grote doorloop wilt maken tussen uw keuken en woonkamer. Dit betekent dan niet gelijk dat u geen omgevingsvergunning en constructieberekening meer nodig heeft. In deze gevallen is het juist verstandig om een constructieberekening te laten maken omdat het vaak gecompliceerder is dan het volledig verwijderen van de muur. Er moet goed gekeken worden waar de belasting op komt te staan, anders heeft u heel snel last van verzakkingen of scheuren. Ook in dit geval is het belangrijk dat het slopen van een draagmuur met zorg en precisie wordt uitgevoerd. Sloop-Concurrent helpt u dan ook graag met het verwijderen van uw draagmuur!

Sloop-Concurrent is erkend en gecertificeerd voor uw sloopwerkzaamheden

Om sloopwerk te kunnen verrichten moet er gesloopt worden volgens eisen welke zijn opgesteld door Stichting Veilig en Milieukundig Slopen. Sloop-Concurrent is officieel erkend en gecertificeerd, wij zijn dan ook in het bezit van het zogenoemde BRL SVMS-007 certificaat. Het hebben van de BRL SVMS-007 certificering brengt vele voordelen met zich mee:
– Aansprakelijkheidsverzekeringen zijn geregeld
– Deskundig personeel aanwezig
– Slopen verloopt veilig en milieukundig
– Zorgvuldige voorbereidingen en uitvoeringen dankzij professioneel opgesteld sloopplan
– Inspectie van sloopobject
– Inventarisatie van stoffen
– Afvoer van vrijkomend puin naar bevoegde verwerkers

Verder zorgt Sloop-Concurrent ervoor dat zowel makkelijke als complexe sloopwerkzaamheden op een efficiënte en veilige wijze worden uitgevoerd. We gaan altijd vakbekwaam te werk met professionele apparaten.

Kosten voor het verwijderen van een draagmuur

Sloop-Concurrent maakt graag een offerte voor u op maat. De kosten welke Sloop-Concurrent in rekening brengt voor het verwijderen van uw draagmuur, hangt af van vele factoren. Zo wordt er gekeken naar de omvang van de klus, de oppervlakte van het sloopwerk, materiaalkosten en eventuele speciale wensen welke een rol spelen bij het bepalen van de totaalprijs. Zo zal een gedeelte slopen van uw draagmuur een stuk goedkoper uitvallen dan het volledig verwijderen van uw draagmuur. Dit soort keuzes zijn bepalend welke de totaalprijs doen stijgen of dalen.

Vraag hier uw gratis offerte aan

Referenties Sloop-Concurrent

Wij van Sloop-Concurrent zijn altijd benieuwd naar uw mening en delen deze dan ook graag met u. Zo proberen wij van al onze klanten een referentie te ontvangen zodat u een beter beeld krijgt van Sloop-Concurrent. Ook kunt u doormiddel van onze beelden een betere inschatting maken hoe wij daadwerkelijk te werk gaan. Naast dat u een beter beeld van ons krijgt kunnen wij met uw mening ons verbeteren voor onze toekomstige klanten. Bent u benieuwd naar onze sloopprojecten die wij de afgelopen jaren hebben mogen uitvoeren? Klik hier voor ons overzicht met referenties van onze sloopprojecten.

Vragen over het verwijderen van een draagmuur

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen met betrekking op het verwijderen van een draagmuur in het algemeen? Of heeft u een persoonlijke situatie waar u zelf niet helemaal uitkomt? Uiteraard mag u dan altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, zo kunt u ons bereiken per telefoon of email. Klik hier voor al onze contactgegevens en vraag hier uw offerte aan en wij gaan direct voor u aan de slag!