Het verwijderen van een draagmuur

Het veilig verwijderen van een draagmuur

Heeft u net een nieuwe woning gekocht waarbij u een open keuken wilt creëren? Of wilt u uw huidige keuken, woonkamer of slaapkamer vergroten? Zit daarbij een draagmuur in de weg? Dan helpt Sloop-Concurrent u graag met het verwijderen of gedeeltelijk verwijderen van deze muur.

Sloop-Concurrent is een sloopbedrijf welke al ruim 27 jaar ervaring heeft met het slopen en demonteren van draagmuren. Sloop-Concurrent gaat geen sloopproject uit de weg en gaat graag iedere uitdaging aan. Naast de ruime ervaring vinden wij vakmanschap en het gebruik van professionele materialen erg belangrijk. Ook bezit Sloop-Concurrent alle certificeringen welke nodig zijn om zichzelf een professioneel sloopbedrijf te mogen noemen.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

U ontvangt een offerte binnen 24 uur

Wat is een draagmuur?

Wat is een draagmuur nu daadwerkelijk?

Het woord draagmuur zegt het eigenlijk al, een draagmuur is een muur welke een dragende functie heeft op het geraamte van uw huis. Mocht u een draagmuur verwijderen en zorgt u daarbij niet voor een stellage welke het geraamte draagt, dan is de mogelijkheid dat uw huis voor een gedeelte instort een groot gevaar. Niet alle muren in uw huis zijn een draagmuur, dit komt omdat deze wanden soms achteraf geplaatst worden en deze wanden kunt u daarom ook zonder al te veel moeite slopen. Twijfelt u teveel en wilt u uw muur toch door een specialist laten controleren? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze professionals van Sloop-Concurrent.

Kosten draagmuur verwijderen

Indicatie kosten asbest verwijderen

Sloop-Concurrent maakt graag een offerte voor u op maat. De kosten welke Sloop-Concurrent in rekening brengt voor het verwijderen van uw draagmuur, hangt af van vele factoren. Zo wordt er gekeken naar de omvang van de klus, de oppervlakte van het sloopwerk, materiaalkosten en eventuele speciale wensen welke een rol spelen bij het bepalen van de totaalprijs. Zo zal een gedeelte slopen van uw draagmuur een stuk goedkoper uitvallen dan het volledig verwijderen van uw draagmuur. Dit soort keuzes zijn bepalend welke de totaalprijs doen stijgen of dalen.

Sloop-Concurrent en certificaten

Sloop-Concurrent is gecertificeerd en erkend

Om sloopwerk te kunnen verrichten moet er gesloopt worden volgens eisen welke zijn opgesteld door Stichting Veilig en Milieukundig Slopen. Sloop-Concurrent is officieel erkend en gecertificeerd, wij zijn dan ook in het bezit van het zogenoemde BRL SVMS-007 certificaat. Het hebben van de BRL SVMS-007 certificering brengt vele voordelen met zich mee. Verder zorgt Sloop-Concurrent ervoor dat zowel makkelijke als complexe sloopwerkzaamheden op een efficiënte en veilige wijze worden uitgevoerd. We gaan altijd vakbekwaam te werk met professionele apparaten.

Een draagmuur en vergunningen

Heb ik een omgevingsvergunning nodig bij het verwijderen van een draagmuur?

Uiteindelijk is er vastgesteld dat u een draagmuur wilt laten verwijderen in uw woning. Het betekent niet dat u gelijk kunt beginnen met het slopen van deze muur. Voordat u uw draagmuur kunt verwijderen moet u eerst uitzoeken of u in het bezit moet zijn van een omgevingsvergunning. Deze vergunning verschilt per gemeente, dit kunt u via de website van omgevingsloket uitzoeken. Als het blijkt dat u verplicht bent om een omgevingsvergunning te moeten aanvragen voor het verwijderen van uw draagmuur, dan bent u ook verplicht om een constructieberekening te laten maken. Deze constructieberekening is erg belangrijk om de kwaliteit van uw woning te waarborgen. Zo wordt er gekeken hoeveel belasting de fundering en de wanden aankunnen. Er wordt door een constructeur een bouwtekening gemaakt om te bereken hoeveel belasting op de dragende onderdelen van uw woning komt te staan. Zo kan er tijdens deze berekening gekeken worden naar fundering, wanden, daken, muren en balken. Zodra de constructieberekening volledig is uitgewerkt in een bouwtekening kunt u de omgevingsvergunning aanvragen. Heeft u nog vragen met betrekking tot het aanvragen van een omgevingsvergunning? Sloop-Concurrent helpt u graag!

Draagmuur en steunmuren

Steunmuur tijdens het verwijderen van uw draagmuur

Zodra u de draagmuur laat verwijderen moet deze muur wel worden opgevangen door een kolom of een stalen balk. Deze constructie is van te voren vastgelegd in de constructieberekening. Dit is nodig zodat het voorkomt dat uw woning instort en dat alles intact blijft. Tijdens het verwijderen van de draagmuur maakt Sloop-Concurrent  gebruik van stutpalen. Zo wordt het hele gewicht opgevangen zodat na het verwijderen van de draagmuur zorgeloos de nieuwe constructie gemaakt kan worden.

Wilt u gedeeltelijk een draagmuur verwijderen?

In sommige gevallen wilt u een draagmuur maar gedeeltelijk slopen. Dit kan zijn omdat u bijvoorbeeld een grote doorloop wilt maken tussen uw keuken en woonkamer. Dit betekent dan niet gelijk dat u geen omgevingsvergunning en constructieberekening meer nodig heeft. In deze gevallen is het juist verstandig om een constructieberekening te laten maken omdat het vaak gecompliceerder is dan het volledig verwijderen van de muur. Er moet goed gekeken worden waar de belasting op komt te staan, anders heeft u heel snel last van verzakkingen of scheuren. Ook in dit geval is het belangrijk dat het slopen van een draagmuur met zorg en precisie wordt uitgevoerd. Sloop-Concurrent helpt u dan ook graag met het verwijderen van uw draagmuur!

Veel gestelde vragen over asbest

Jazeker, hier zijn alleen wel heel veel regels aan verbonden. Bekijk boven “een draagmuur en vergunningen”.

Jazeker. Wij zijn in het bezit van alle benodigde certificaten.

Controleer de arceringen op de originele bouwtekeningen van de woning

Bekijk hoe dik de wand is (dikker dan 20m is het in principe altijd een draagmuur)

Bekijk waar de balken of de betonvloer op rust (de muur waar de balken op rusten is dragend)

Dit doet Sloop Concurrent. Dit wordt gedaan door een transporteur die op de VIHB-lijst staat.