Schoorsteen laten verwijderen

Schoorsteen laten slopen door een professioneel bedrijf

Wilt u de schoorsteen verwijderen dan is het van groot belang dat u de klus uitbesteedt aan een professioneel. Er zijn hiervoor twee belangrijke redenen. Als eerste omdat u eenvoudig grote schade kunt aanbrengen aan een woning als u geen ervaring en gereedschap heeft met/voor de uitvoering van sloopwerkzaamheden.

Ten tweede omdat het u vervolgens veel geld gaat kosten om alles weer in oude staat terug te brengen. Het is dus raadzaam om het verwijderen hiervan aan een vakman over te laten. U weet dan dat het veilig gebeurt en dat u na de verwijdering van de schoorsteen snel kunt starten met het uw geplande werkzaamheden zonder dat er sprake is van extra schade omdat u dit aan een vakman heeft overgelaten.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

U ontvangt een offerte binnen 24 uur

Een schoorsteen slopen is gevaarlijk werk

Laat het werk uitvoeren door een erkend bedrijf

Wist u trouwens dat als er meer dan 10 kubieke meter sloopafval vrijkomt dat u dan vergunnings- of meldingsplichtig bent. Uiteraard bent u dat ook als u asbest tegenkomt. Een schoorsteen verwijderen is doorgaans een project dat in (door de ervaren sloper) een korte periode kan worden uitgevoerd.

Bij ons bent u van een scherpe prijs verzekerd en profiteert u van goede voorwaarden. Meer informatie hierover vindt u op de website waar u eveneens met ons in contact kunt komen. Wilt u hier ook gebruik van maken? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op. U ontvangt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.

Asbest en schoorsteen

Zit er asbest in mijn schoorsteen?

Het kan zijn dat uw schoorsteen asbest bevat. Twijfelt u hier aan? Schakel dan altijd een asbest specialist in, voordat u begint met het slopen van uw schoorsteen.

Soorten schoorstenen

Heeft u een dragende schoorsteen?

Er zijn 2 soorten schoorstenen:

  • Een dragende of stabiliserende schoorsteen
  • Een niet dragende schoorsteen

Valt uw schoorsteen onder type 2? Dan is dat goed nieuws. Die schoorsteen kunt u dan zonder problemen slopen.

Is het een dragende schoorsteen? Dan bent u vaak vergunningsplichtig en kunt u niet zomaar de schoorsteen verwijderen. Het is dus ontzettend belangrijk om vast te stellen wat voor type schoorsteen u heeft.

Zelf een schoorsteen slopen

Zelf een schoorsteen slopen is niet aan te raden

Verbouwen is meestal duurder dan verwacht. Er is altijd wel een tegenvaller. Veel mensen zoeken daarom manieren om kosten te besparen tijdens hun verbouwing.

Het verwijderen van een schoorsteen is vaak een object waar mensen op willen besparen. Bij een niet dragende schoorsteen is het risico niet zo heel groot en zou dit kunnen (al raadt Sloop Concurrent het af).

Sloop Concurrent raad het wel zeerste  af om een dragende schoorsteen zelf te verwijderen. De risico’s van het verkeerd verwijderen van een draagmuur zijn simpelweg veel te groot.

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit is natuurlijk ook het geval als u een schoorsteen wilt verwijderen. Veel mensen onderschatten de stappen die je moet zetten om een schoorsteen weg te halen.

De volgende stappen kunt u in gedachte houden om een schoorsteen te verwijderen:

  • U moet waarschijnlijk een vergunning aanvragen
  • U heefft bouwkundige tekeningen nodig
  • Er is een constructieberekening nodig
  • U moet een stempelplan hebben
  • Er moeten vuilcontainers komen
  • Er moet een stellage gebouwd worden
  • De muren, vloeren en plafonds moeten opnieuw afgewerkt worden
Het lijken simpele vragen maar ze zijn ontzettend belangrijk voor het maken van de juiste keuzes tijdens de verbouwing Wilt u een vrijblijvende offerte? Aarzel dan niet, wij helpen u graag!

Veel gestelde vragen over het slopen van een schoorsteen

Jazeker, hier zijn alleen wel heel veel regels aan verbonden. Houdt u zich niet aan deze regels, dan kunt u zelfs een boete riskeren. Laat het over aan een professioneel bedrijf. Dit behoudt u veel minder ellende.

Jazeker. Wij zijn in het bezit van alle benodigde certificaten.

Het ligt er echt aan wat voor soort schoorsteen het is. Vraag een offerte aan. Sloop Concurrent hanteert de laagste tarieven voor de beste service.

Dit doet Sloop Concurrent. Dit wordt gedaan door een transporteur die op de VIHB-lijst staat.